6 φιλανθρωπικά κιόσκια στο Golden Hall

6 φιλανθρωπικά κιόσκια στο Golden Hall

Στο ισόγειο του εμπορικού, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου μπορεί ο καθένας να αγοράσει από κάτι χειροποίητο για να στηρίξει τα 6 φιλανθρωπικά κιόσκια: AMYMΩΝΗ, ΕΛΕΠΑΠ, Make a Wish, Μαζί για την Εφηβική Υγεία, Ίδρυμα Χατζηκώνστα, Save a Greek Stray

Make-A-Wish
Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά στην Ελλάδα και σε 50 ακόμη χώρες παγκοσμίως. Ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 300 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουμε κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 36 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.080 ευχές, 425 εκ ων οποίων πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του 2017. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας επισκεφθείτε το www.makeawish.gr

ΑΜΥΜΩΝΗ
Η ΑΜΥΜΩΝΗ - Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες, ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα. Ωφελούμενοι είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια της όρασής τους) και πρόσθετες αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, επιληψία, ψυχιατρικές διαταραχές, προβλήματα ακοής. Η Αμυμώνη έχει ήδη προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερες από 200 οικογένειες. Στόχος είναι η όσο δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση του κάθε ωφελούμενου στην καθημερινή διαβίωση & η στήριξη της οικογένειάς του. Σήμερα, εκπαιδεύονται και φιλοξενούνται πλέον των 80 ατόμων στα 4 προγράμματά της: Πρώιμη Παρέμβαση, Κέντρο Ημέρας «Ίριδα», Ξενώνας «Πολίχνη» & Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη».

ΕΛΕΠΑΠ
Το Golden Hall στηρίζει σταθερά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ φιλοξενώντας το περίπτερο της ΕΛΕΠΑΠ/ARTεμείς στους χώρους του, τα τελευταία 5 χρόνια. Φέτος, η ΕΛΕΠΑΠ, γιορτάζει 80 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, 80 χρόνια προσφοράς σε 100.000 παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, αλλά και τις οικογένειές τους. Στο περίπτερο της ΕΛΕΠΑΠ, θα βρείτε δημιουργίες των ενηλίκων αποφοίτων της, μελών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ARTεμείς,(www.artemeis.gr) που ίδρυσε η ΕΛΕΠΑΠ, στα πλαίσια της στήριξης των δράσεων ενεργοποίησης, εργασιακής ένταξης, δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ενσωμάτωσής τους.

Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα
Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα συστήθηκε με διάταγμα του Όθωνα το 1853 και ο πρώτος οικότροφος εισήχθη το 1856. Από τότε το Ίδρυμα έχει υποστηρίξει χιλιάδες εσωτερικούς και εξωτερικούς οικοτρόφους, παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσουν με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία στη ζωή τους!

Save a Greek Stray
To Save a Greek Stray, μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη. Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Μαζί για την Εφηβική Υγεία
Ο Επιστημονικός Οργανισμός «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life.gr δραστηριοποιείται από το 2009, συνδράμοντας στην έγκυρη ενημέρωση των παιδιών, αλλά και των γονέων, εκπαιδευτικών και ειδικών, καθώς και στην πρόληψη και ολιστική αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την ποιότητα ζωής των εφήβων.

Shops