Μικροί Ροβινσώνες | Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ εξερευνούν την Αθήνα

Μικροί Ροβινσώνες | Τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ εξερευνούν την Αθήνα

Η ΕΛΕΠΑΠ και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς», θα πραγματοποιήσουν για ακόμα μία φορά επίσκεψη στο προαύλιο του εμπορικού, στο πλαίσιο του βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες». 
20 περίπου παιδάκια με αναπηρία από 5 παραρτήματα (Θεσσαλονίκη-Χανιά-Αγρίνιο-Βόλος- Ιωάννινα) συνοδευόμενα από γονείς & θεραπευτές, θα παίξουν το διαδραστικό παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού με τίτλο « Το Παιχνιδιάρικο Τρενάκι».
Βοηθοί των παιδιών-εθελοντές στην επίτευξη του στόχου θα είναι άνθρωποι με αναγνωρισιμότητα από το χώρο της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού – καλεσμένοι της ΕΛΕΠΑΠ-ART εμείς. Οι ομάδες των παιδιών θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να λύσουν τον «γρίφο» και να κερδίσουν το βραβείο τους, δώρα τα οποία είναι ευγενική χορηγία των καταστημάτων του Golden Hall.

Περιγραφή & Ροή παιχνιδιού Κυνήγι Θησαυρού «Το παιχνιδιάρικο τρένο»: θα πραγματοποιηθεί περιμετρικά του σιντριβανιού, στο ξύλινο deck (κάτω από το θόλο)
Τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο ομάδες ενώ εμψυχωτές θα τους περιμένουν σε κάθε σταθμό για να κάνουν μαζί δράσεις.

1ος Σταθμός Γευσούπολη
Σε αυτό τον σταθμό τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να  δημιουργήσουν φτιάχνοντας την δική τους εικονική πίτσα με τα υλικά που τους αρέσουν κι έχουν επιλέξει. Μετά την ολοκλήρωση της συνταγής η κάθε ομάδα θα δώσει το δικό της πρωτότυπο όνομα στην πίτσα που έφτιαξε.

2ος Σταθμός Μιμούπολη
Ήρθε η ώρα να παίξουμε με την παντομίμα των ζώων. Οι εμψυχωτές θα επιλέγουν ένα χαρτάκι με κλήρωση οπού πάνω θα αναγράφει το ζωάκι που θα πρέπει να δείξουν με την τεχνική της παντομίμας στα παιδιά της ομάδας τους.

3ος Σταθμός Ξεφαντούπολη
Ήρθε η ώρα για κέφι και χορό. Τα παιδιά θα χορέψουν μαζί με τους εμψυχωτές με ελεύθερές κινήσεις τα τραγούδια που θα ακούγονται. Οι πιο χορευταράδες κερδίζουν!

4ος Σταθμός Τραγουδούπολη
Εδώ το τραγούδι πρωταγωνιστεί. Οι εμψυχωτές θα επιλέγουν με κλήρωση χαρτάκια που θα αναγράφουν μία λέξη όπου με βάση αυτή θα πρέπει να βρουν με τα παιδιά ένα τραγούδι που να την περιέχει. Στη συνέχεια τα παιδιά θα τραγουδήσουν μαζί με τους εμψυχωτές τα αγαπημένα τους τραγούδια.

 

Πρόγραμμα:

  • 09:00-09.30  άφιξη ομάδας εθελοντών για να οργανώσουν το χώρο (παγκάκια,  τραπέζια πικ νικ) σε συνεργασία με το τεχνικό μας τμήμα
  • 10:00 άφιξη των παιδιών με το πούλμαν (είσοδος από Πιτταρά και τους οδηγείτε στην 2η Γέφυρα Σπύρου Λούη) μετά την αποβίβαση τους καθοδηγείτε προς την Πλατεία LEGO
  • 10:15     Μοίρασμα δώρων από την κα Τσαούση (σακούλες με προσφορές προϊόντων προς τα παιδάκια από τα καταστήματα του GH) στην πλατεία LEGO -αν αυτό είναι εφικτό.
  • 10:45  μετάβαση όλου του γκρουπ στο προαύλιο και επίσκεψη στο θεματικό πάρκο Πίτερ Παν (όσα εκ των παιδιών έχουν τη δυνατότητα και δεν είναι σε αναπηρικό καροτσάκι)
  • ·11:15     Συγκέντρωση των ομάδων για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Καλωσορίσματα από επισήμους
  • 11:45  έναρξη του παιχνιδιού
  • 13:15-13:30  συγκέντρωση των παιδιών και αναχώρηση από το Golden Hall
  • 10.30-13.30: To κατάστημα Starbucks, θα προσφέρει δωρεάν στα παιδιά και τους συνοδούς του ροφήματα (κρύα σοκολάτα και κρύο τσάι) με δίσκο – δειγματοδιανομή.

 

Στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων της ομάδας ARTεμείς-ΕΛΕΠΑΠ-Greece4all:
Βίκη Βράκα 6974105842
Έλενα Εξαρχάκου 6978930838
Δημήτρης Μπιργάλιας  6972524746

Θα παραστούν 
Έλενα Παπαδημητρίου
Καίτη Γαρμπή
Μάρκος Σεφερλής
Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Δημήτρης Μακαλιάς
Δανάη Μπάρκα
Βούλα Ζυγούρη
Αγγελική Καραπατάκη
Δέσποινα Βλεπάκη
Ματίνα Νικολάου

Shops